Dušená mrkev s bramborem je oblíbeným jídlem pro ty, co nemusí mít maso. Kdo se bez něj ale neobejde, může do hotové mrkve přidat na kostky nakrájené vařené hovězí z vývaru. (celý recept)
Dušená mrkev s bramborem je oblíbeným jídlem pro ty, co nemusí mít maso. Kdo se bez něj ale neobejde, může do hotové mrkve přidat na kostky nakrájené vařené hovězí z vývaru.
Mrkev očistíme a nakr...
Dušená mrkev s bramborem je oblíbeným jídlem pro ty, co nemusí mít maso. Kdo se bez něj ale neobejde, může do hotové mrkve přidat na kostky nakrájené vařené hovězí z vývaru.
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Do kastrolu dáme lžíci másla, rozpustíme ho a osmahneme na něm mrkev. Přidáme k ní muškátový oříšek, trochu soli a citronové šťávy. Vše zalijeme hovězím vývarem a přivedeme k varu.
Pak snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a zvolna mrkev dusíme do měkka. Když je hotová, zahustíme ji přidáním mouky rozmíchané v trošce vody a ještě vše krátce povaříme. Nakonec podle chuti dosolíme.
Brambory mezitím oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu slijeme a brambory podáváme s dušenou mrkví.
Zdroj fotografie: Pinterest.com