Dušené bílé zelí s mletým masem recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bezesporu patří bílé zelí, které se dá konzumovat za syrova, kvašené i uvařené. Tento recept je bohatý na energii a dodá sílu do podzimních plískanic.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 menší hlávku bílého zelí (cca. 1 kg)
  • 100 g anglické slaniny
  • 500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
  • 1 lžíci slunečnicového oleje
  • ½ lžičky kmínu
  • ½ lžičky cukru
  • ½ kelímku zakysané smetany


Způsob přípravy

Zelí omyjeme, očistíme a listy nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi zahřejeme olej a na něm orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu. Jakmile začne vypadat křupavě, přisypeme do pánve mleté maso, které za pomoci měchačky rozdrobíme a ochutíme ho solí a pepřem.

Maso pár minut restujeme, poté ho vyjmeme z pánve a uložíme stranou. Do zahřátého tuku na pánvi vložíme nakrájené zelí a dusíme. Po chvíli ho podlijeme trochou vody, přidáme kmín a cukr, pánvičku zaklopíme poklicí a zelí dusíme dvacet minut.

Po uplynutí doby přidáme do pánve odložené maso, vše promícháme a dusíme dalších deset minut. Nakonec do směsi přimícháme zakysanou smetanu a dochutíme ji solí a pepřem. Takto připravené zelí chutná velmi dobře v kombinaci s bramborovou kaší.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené bílé zelí s mletým masem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené bílé zelí mletým masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené bílé zelí s mletým masem

Kde najít informace



×