recepty

Dušené hovězí


Dušené hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními těstovinami...
(celý recept)

Dušené hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními těstovinami....

Ingredience receptu

  • 600 g hovězího (zadní je nejlepší)
  • 1 velká cibule
  • 1/3 celeru
  • 1 větší mrkev
  • 1 kořen petržele
  • 1 až 2 lžíce hladké mouky
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • olivový olej

Způsob přípravy

Kořenovou zeleninu očistím, oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na kolečka. Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.

Ve vysoké pánvi zahřejeme olej a krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a také ji za stálého míchání lehce osmažíme. Nyní přidáme připravené plátky masa a opečeme je z obou stran.

Když je maso opečené, podlijeme ho trochou vody a pánev přikryjeme pokličkou. Vše v pánvi dusíme za občasného podlití, až maso změkne.

Nyní plátky masa přendáme do jiného hrnce a z pánve necháme vydusit šťávu. Přisypeme trochu hladké mouky a osmahneme ji. Nakonec do pánve přilijeme trochu vody a vše povaříme asi 4 minuty.

Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, nebo ji prolisujeme sítem a nalijeme na připravené maso.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené hovězí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené hovězí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené hovězí

Naši partneři