Dušené hovězí recept
Dušené hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními těstovinami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g hovězího (zadní je nejlepší)
- 1 velká cibule
- 1/3 celeru
- 1 větší mrkev
- 1 kořen petržele
- 1 až 2 lžíce hladké mouky
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Kořenovou zeleninu očistím, oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na kolečka. Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.
Ve vysoké pánvi zahřejeme olej a krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a také ji za stálého míchání lehce osmažíme. Nyní přidáme připravené plátky masa a opečeme je z obou stran.
Když je maso opečené, podlijeme ho trochou vody a pánev přikryjeme pokličkou. Vše v pánvi dusíme za občasného podlití, až maso změkne.
Nyní plátky masa přendáme do jiného hrnce a z pánve necháme vydusit šťávu. Přisypeme trochu hladké mouky a osmahneme ji. Nakonec do pánve přilijeme trochu vody a vše povaříme asi 4 minuty.
Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, nebo ji prolisujeme sítem a nalijeme na připravené maso.