Dušené kapustičky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Dušené kapustičky jako příloha k pečenému masu nebo rybě jsou skvělé. Recept je velmi jednoduchý a ani vám nezabere příliš času.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček černého pepře
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • zeleninový vývar


Způsob přípravy

Kapustičky dobře očistíme a nakrájíme je na poloviny. V pánvi na trošce oleje osmahneme nakrájené jarní cibulky a utřený česnek. Pak do pánve přidáme kapustičky, pepř, bobkový list, špetku soli a vše smažíme za stálého míchání asi 5 minut.

Po této době kapustičky podlijeme vývarem a dusíme je pod pokličkou doměkka. Podle potřeby občas vývar přidáme.

Je třeba dát pozor, aby se kapustičky nerozvařily, měly by zůstat lehce křupavé.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené kapustičky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené kapustičky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené kapustičky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené kapustičky

Kde najít informace



×