recepty

Dušené telecí řízky


Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši...
(celý recept)

Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši....

Ingredience receptu

  • 600 g telecí kýty
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • sůl
  • masový vývar
  • olivový olej

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Telecí maso nakrájíme na řízky, zlehka je naklepeme a osolíme. V pánvi zahřejeme olej a řízky na něm z obou stran krátce zprudka opečeme.

Opečené maso naskládáme do zapékací mísy a posypeme ho nastrouhanou citronovou kůrou. Asi 100 ml vývaru smícháme s citronovou a pomerančovou šťávou a řízky tím zalijeme.

Mísu zakryjeme víkem a v předehřáté troubě řízky dusíme doměkka. Podáváme teplé s vybranou přílohou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené telecí řízky .
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené telecí řízky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené telecí řízky

Naši partneři