Dušené telecí řízky recept
Dušené telecí řízky na ovocné šťávě jsou jemné a lahodné. Podáváme k nim třeba dušenou rýži nebo bramborovou kaši.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g telecí kýty
- 1 citron
- 1 pomeranč
- sůl
- masový vývar
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Telecí maso nakrájíme na řízky, zlehka je naklepeme a osolíme. V pánvi zahřejeme olej a řízky na něm z obou stran krátce zprudka opečeme.
Opečené maso naskládáme do zapékací mísy a posypeme ho nastrouhanou citronovou kůrou. Asi 100 ml vývaru smícháme s citronovou a pomerančovou šťávou a řízky tím zalijeme.
Mísu zakryjeme víkem a v předehřáté troubě řízky dusíme doměkka. Podáváme teplé s vybranou přílohou.