recepty

Dušené zelí


Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí...
(celý recept)

Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 20 g cukr krystal
  • 100 g sádlo, olej
  • 50 g kuchyňská cibule
  • kmín - mletý
  • 50 ml ocet
  • 0,2 l vývar - např. hovězí
  • 1000 g hlávka zelí - bílé
  • sůl
  • 20 g mouka - hladká

Způsob přípravy

Zelí očistíme a odstraníme košťál. Vrchní listy odtrhneme. Na struhadle si nastrouháme zelí a vysypeme do hlubokého hrnce. Přilijeme vývar (např. hovězí) a vaříme.

Mezi tím si dáme na pánev tuk. (sádlo, olej) Cibuli zbavíme slupky, rozkrájíme a na pánvi opečeme. Vyklopíme do zelí v hrnci a promícháme.

Okořeníme a osladíme. Nalijeme maličko octa. Promícháme. Po troškách přisypeme mouku a důkladně promícháme. Ještě chvíli pokračujeme ve vaření.

Vynikající dušené zelí servírujeme s knedlíky a masem aj. Fotografie: Wikimedia.org


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené zelí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené zelí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené zelí

Naši partneři