Recept Dušené zelí

Detail receptu na jídlo Dušené zelí. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Dušené zelí

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí.

Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....

Zelí očistíme a odstraníme košťál. Vrchní listy odtrhneme. Na struhadle si nastrouháme zelí a vysypeme do hlubokého hrnce. Přilijeme vývar (např. hovězí) a vaříme.

Mezi tím si dáme na pánev tuk. (sádlo, olej) Cibuli zbavíme slupky, rozkrájíme a na pánvi opečeme. Vyklopíme do zelí v hrnci a promícháme.

Okořeníme a osladíme. Nalijeme maličko octa. Promícháme. Po troškách přisypeme mouku a důkladně promícháme. Ještě chvíli pokračujeme ve vaření.

Vynikající dušené zelí servírujeme s knedlíky a masem aj. Fotografie: Wikimedia.org

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 30 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Dušené zelí


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Dušené zelí

Ingredience receptu Dušené zelí

20 g cukr krystal
100 g sádlo, olej
50 g kuchyňská cibule
kmín - mletý
50 ml ocet
0,2 l vývar - např. hovězí
1000 g hlávka zelí - bílé
sůl
20 g mouka - hladká

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Přílohy
Hledat podobné recepty jako Dušené zelí

Podobné recepty jako Dušené zelí


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů