Dvakrát smažené kuře se Sriracha je krásně křupavé a voní exotickým kořením. Pikantní a skvělé jídlo... (celý recept)
Dvakrát smažené kuře se Sriracha je krásně křupavé a voní exotickým kořením. Pikantní a skvělé jídlo.
Papriku, koření na mořské plody, špetku soli, koriandru a chipotle smícháme v míse.
Kuřecí m...
Dvakrát smažené kuře se Sriracha je krásně křupavé a voní exotickým kořením. Pikantní a skvělé jídlo.
Papriku, koření na mořské plody, špetku soli, koriandru a chipotle smícháme v míse.
Kuřecí maso nakrájíme na 12 kousků a každý kousek obalíme v této směsi. Pak je všechny uložíme do uzavíratelného plastového sáčku a necháme v ledničce přes noc.
V malé misce důkladně promícháme med a omáčku Sriracha a také ji uložíme do ledničky.
Druhý den si připravíme velký pekáč a sádlo na něm zahřejeme na 170 stupňů.
V míse smícháme mouku se špetkou soli a kuřecí kousky v ní obalíme.Postupně je pokládáme na rozpálené sádlo vedle sebe, tak,aby nebyl pekáč přeplněný. Přiklopíme ho víkem a maso smažíme asi 8 až 10 minut. Pak kuře vyndáme z pekáče a necháme vychladnout a okapat na drátěné mřížce.
Pak znovu rozpálíme sádlo v pekáči a kuřecí kousky v něm smažíme nepřikryté ještě asi 3 minuty dozlatova.
Po usmažení je necháme okapat na papírových ubrouscích a můžeme podávat společně s medovou omáčkou.