Recept Dvojitá boloňská omáčka

Detail receptu na jídlo Dvojitá boloňská omáčka. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Dvojitá boloňská omáčka

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Dvojitá boloňská omáčka z kuřecích jater a z hovězího masa je jednou z mnoha variant této oblíbené omáčky. Kromě špaget ji můžeme podávat s téměř jakýmikoliv jinými těstovinami které máme doma.

Ve velkém kastrole rozpálíme olej, přidáme do něj nakrájenou mrkev, celer, česnek, rozmarýn a krátce osmahneme. Pak přidáme mleté maso a nadrobno nakrájená játra, slaninu, bobkový list, muškátový oříšek, hřebíček a za stálého míchání znovu smažíme přibližně 20 minut.

Nyní do kastrolu přilijeme mléko, přivedeme k varu a vaříme vše tak dlouho, až se mléko odpaří. Podle chuti směs osolíme, opepříme a přidáme k ní rajčatový protlak a víno a dusíme dalších 15 minut. Nakonec vše zalijeme hovězím a kuřecím vývarem, znovu přivedeme k varu a při snížené teplotě zvolna dusíme asi 2 hodiny.

Nakonec znovu dochutíme solí a pepřem a odstraníme z omáčky bobkové listy.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu, vodu slijeme a promícháme je s trochou másla.

Jednotlivé porce těstovin s omáčkou můžeme posypat strouhaným parmezánem, ale není to nutné.

Dvojitá boloňská omáčka z kuřecích jater a z hovězího masa je jednou z mnoha variant této oblíbené omáčky. Kromě špaget ji můžeme podávat s téměř jakýmikoliv jinými těstovinami které máme doma. Ve ...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 2,5 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Dvojitá boloňská omáčka


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Dvojitá boloňská omáčka

Ingredience receptu Dvojitá boloňská omáčka

500 g těstovin
2 hrnky kuřecího vývaru
2 hrnky plnotučného mléka
1 1/5 hrnku suchého bílého vína
2 hrnky hovězího vývaru
1/4 hrnku olivového oleje
1100 g mletého hovězího masa
120 g slaniny Pancetta nakrájené najemno
120 g kuřecích jater nakrájených najemno
6 nasekaných stroužků česneku
2 čerstvé bobkové listy
sůl
2 jemně nasekané snítky rozmarýnu
mletý černý pepř
2 stonky řapíkatého celeru nakrájeného nadrobno
1 mrkev oloupaná a nakrájená nadrobno
800 g rajčatového protlaku
3 lžíce másla
čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
špetka mletého hřebíčku
strouhaný parmezán

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Omáčky
Hledat podobné recepty jako Dvojitá boloňská omáčka

Podobné recepty jako Dvojitá boloňská omáčka


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů