recepty

Dvojitá boloňská omáčka


Dvojitá boloňská omáčka z kuřecích jater a z hovězího masa je jednou z mnoha variant této oblíbené omáčky. Kromě špaget ji můžeme podávat s téměř jakýmikoliv jinými těstovinami které máme doma...
(celý recept)

Dvojitá boloňská omáčka z kuřecích jater a z hovězího masa je jednou z mnoha variant této oblíbené omáčky. Kromě špaget ji můžeme podávat s téměř jakýmikoliv jinými těstovinami které máme doma. Ve ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření2,5 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 500 g těstovin
  • 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • 1 1/5 hrnku suchého bílého vína
  • 2 hrnky hovězího vývaru
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 1100 g mletého hovězího masa
  • 120 g slaniny Pancetta nakrájené najemno
  • 120 g kuřecích jater nakrájených najemno
  • 6 nasekaných stroužků česneku
  • 2 čerstvé bobkové listy
  • sůl
  • 2 jemně nasekané snítky rozmarýnu
  • mletý černý pepř
  • 2 stonky řapíkatého celeru nakrájeného nadrobno
  • 1 mrkev oloupaná a nakrájená nadrobno
  • 800 g rajčatového protlaku
  • 3 lžíce másla
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
  • špetka mletého hřebíčku
  • strouhaný parmezán

Způsob přípravy

Dvojitá boloňská omáčka z kuřecích jater a z hovězího masa je jednou z mnoha variant této oblíbené omáčky. Kromě špaget ji můžeme podávat s téměř jakýmikoliv jinými těstovinami které máme doma. Ve velkém kastrole rozpálíme olej, přidáme do něj nakrájenou mrkev, celer, česnek, rozmarýn a krátce osmahneme. Pak přidáme mleté maso a nadrobno nakrájená játra, slaninu, bobkový list, muškátový oříšek, hřebíček a za stálého míchání znovu smažíme přibližně 20 minut. Nyní do kastrolu přilijeme mléko, přivedeme k varu a vaříme vše tak dlouho, až se mléko odpaří. Podle chuti směs osolíme, opepříme a přidáme k ní rajčatový protlak a víno a dusíme dalších 15 minut. Nakonec vše zalijeme hovězím a kuřecím vývarem, znovu přivedeme k varu a při snížené teplotě zvolna dusíme asi 2 hodiny. Nakonec znovu dochutíme solí a pepřem a odstraníme z omáčky bobkové listy. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu, vodu slijeme a promícháme je s trochou másla. Jednotlivé porce těstovin s omáčkou můžeme posypat strouhaným parmezánem, ale není to nutné.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dvojitá boloňská omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dvojitá boloňská omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dvojitá boloňská omáčka

Naši partneři