Dvojitá boloňská omáčka z kuřecích jater a z hovězího masa je jednou z mnoha variant této oblíbené omáčky. Kromě špaget ji můžeme podávat s téměř jakýmikoliv jinými těstovinami které máme doma. (celý recept)
Dvojitá boloňská omáčka z kuřecích jater a z hovězího masa je jednou z mnoha variant této oblíbené omáčky. Kromě špaget ji můžeme podávat s téměř jakýmikoliv jinými těstovinami které máme doma.
Ve ...
Dvojitá boloňská omáčka z kuřecích jater a z hovězího masa je jednou z mnoha variant této oblíbené omáčky. Kromě špaget ji můžeme podávat s téměř jakýmikoliv jinými těstovinami které máme doma.
Ve velkém kastrole rozpálíme olej, přidáme do něj nakrájenou mrkev, celer, česnek, rozmarýn a krátce osmahneme. Pak přidáme mleté maso a nadrobno nakrájená játra, slaninu, bobkový list, muškátový oříšek, hřebíček a za stálého míchání znovu smažíme přibližně 20 minut.
Nyní do kastrolu přilijeme mléko, přivedeme k varu a vaříme vše tak dlouho, až se mléko odpaří.
Podle chuti směs osolíme, opepříme a přidáme k ní rajčatový protlak a víno a dusíme dalších 15 minut. Nakonec vše zalijeme hovězím a kuřecím vývarem, znovu přivedeme k varu a při snížené teplotě zvolna dusíme asi 2 hodiny.
Nakonec znovu dochutíme solí a pepřem a odstraníme z omáčky bobkové listy.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu, vodu slijeme a promícháme je s trochou másla.
Jednotlivé porce těstovin s omáčkou můžeme posypat strouhaným parmezánem, ale není to nutné.