Hustá polévka z dýně Hokkaido nás zaujme na první pohled. A když do ní vložíme lžíci a ochutnáme, zamilujeme se do ní. Dýňové polévky u nás mají čím dál více příznivců.
(celý recept)
Hustá polévka z dýně Hokkaido nás zaujme na první pohled. A když do ní vložíme lžíci a ochutnáme, zamilujeme se do ní. Dýňové polévky u nás mají čím dál více příznivců.
...
Ručním mixérem si rozsekáme cibuli.
Zlehka ji na oleji orestujeme.
Na prkénku si pokrájíme dýni a vložíme do hrnce k cibuli.
Přidáme trochu soli. Ve varné konvici si uvaříme vodu a přilijeme ji do hrnce. Já přidávám na zvýraznění chuti bujón
Promícháme a vaříme, až dýně změkne.
Mezi tím si nakrájíme veku nebo toustový chléb na malé kousky. Osmahneme na troše másla. A máme připraveno na závěrečné dozdobení polévky.
Vezmeme si ruční ponorný mixér a dýni v polévce opatrně rozmixujeme do hladka. Pozor je to horké.
Zamícháme, ochutnáme a dochutíme bílým pepřem a solí.
Přidáme trochu smetany, promícháme a odstavíme.
Nandáme do talířů a dozdobíme osmahnutými kousky veky.
Dobrou chuť.