Recept Dýňová krémová polévka

Detail receptu na jídlo Dýňová krémová polévka. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Dýňová krémová polévka

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Hustá polévka z dýně Hokkaido nás zaujme na první pohled. A když do ní vložíme lžíci a ochutnáme, zamilujeme se do ní. Dýňové polévky u nás mají čím dál více příznivců.




Hustá polévka z dýně Hokkaido nás zaujme na první pohled. A když do ní vložíme lžíci a ochutnáme, zamilujeme se do ní. Dýňové polévky u nás mají čím dál více příznivců. ...

Ručním mixérem si rozsekáme cibuli. Zlehka ji na oleji orestujeme. Na prkénku si pokrájíme dýni a vložíme do hrnce k cibuli. Přidáme trochu soli. Ve varné konvici si uvaříme vodu a přilijeme ji do hrnce. Já přidávám na zvýraznění chuti bujón Promícháme a vaříme, až dýně změkne.

Mezi tím si nakrájíme veku nebo toustový chléb na malé kousky. Osmahneme na troše másla. A máme připraveno na závěrečné dozdobení polévky.

Vezmeme si ruční ponorný mixér a dýni v polévce opatrně rozmixujeme do hladka. Pozor je to horké.

Zamícháme, ochutnáme a dochutíme bílým pepřem a solí.

Přidáme trochu smetany, promícháme a odstavíme. Nandáme do talířů a dozdobíme osmahnutými kousky veky. Dobrou chuť.

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 5

Recenze a hodnocení receptu Dýňová krémová polévka


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Dýňová krémová polévka

Ingredience receptu Dýňová krémová polévka

smetana – ke šlehání
3/4 l:voda
sůl
bílý pepř – mletý
2 polévkové lžíce:olej – olivový
1 ks:kuchyňská cibule
1/2 kg:dýně (Hokkaido)


Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Polévky
Hledat podobné recepty jako Dýňová krémová polévka

Podobné recepty jako Dýňová krémová polévka


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů