Tento skvělý recept na Dýňovou polévku k podzimnímu zahřátí sestavil šéfkuchař Juraj Dohňanský k příležitosti Sodexo kuchařského workshopu. Teď můžete českou klasiku v moderním kabátě vyzkoušet i vy... (celý recept)
Tento skvělý recept na Dýňovou polévku k podzimnímu zahřátí sestavil šéfkuchař Juraj Dohňanský k příležitosti Sodexo kuchařského workshopu. Teď můžete českou klasiku v moderním kabátě vyzkoušet i vy....
V hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibulku. Vsypeme pokrájenou oloupanou dýni a mrkev, asi 5 min opékáme. Poté ji zalijeme kuřecím vývarem. Uvedeme do varu a vaříme asi 15 minut, až zelenina změkne.
Vmícháme šlehačku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek nebo květ a necháme přejít varem. Poté rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.
Tip: Polévku můžeme doplnit o pár kapek dýňového oleje a posypat opraženými dýňovými semínky.