Sdílet:

Dýňové čatní recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí10 skleniček porce

Dýňové čatní použijeme jako přílohu k masům nebo třeba k sýrům. Bude se hodit také jako náplň do sendvičů nebo baget.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g cukru krupice
  • 1,5 lžíce plnotučné hořčice
  • špetka mletého černého pepře
  • špetka mleté sladké papriky
  • 1 chilli paprička
  • 200 g cibule
  • 3 lžičky soli
  • 1 kg dýně
  • 1 bobkový list
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Dýňové čatní použijeme jako přílohu k masům nebo třeba k sýrům. Bude se hodit také jako náplň do sendvičů nebo baget. Dýni oloupeme, dužinu zbavíme semen a nakrájíme na kostky. V mixéru kostky dýně rozmixujeme na kaši a přidáme 2 lžičky soli. Necháme chvíli odstát, aby dýně pustila vodu. Cibulku nakrájíme nadrobno a dozlatova osmažíme na rostlinném oleji, pak ji odstavíme z plotny, přidáme k ní mletou papriku a promícháme.

Z dýně slijeme přebytečnou vodu, přidáme mletý pepř a bobkový list a přikryté dusíme asi půl hodiny. Po této době přidáme hořčici, cibulku s paprikou, cukr, na drobné proužky nakrájenou chilli papričku a trochu osolíme. Za stálého míchání povaříme až směs zhoustne. Pak naplníme do vyvařených skleniček, uzavřeme a sterilujeme při 80 stupních 35 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňové čatní recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňové čatní.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňové čatní .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňové čatní

Kde najít informace



×