Sdílet:

Dýňové chutney recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření100 minPočet porcí10 porcí

Dýňové chutney je v podstatě hustá pikantní omáčka, která se požívá k dochucení různých pokrmů. Má svůj původ v Indii, kde se hodně používá výrazné koření.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 dýně Hokaido
  • 100 ml vinného octa
  • 1cm kousek zázvoru
  • 100 g hnědého cukru
  • 1 malá cibule
  • špetka kurkumy
  • špetka mletého černého pepře
  • špetka soli
  • špetka muškátového květu
  • 1 celá skořice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky hořčičného semínka


Způsob přípravy

Ve vysoké pánvi orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme na kostky nakrájenou dýni a nastrouhaný zázvor. Vše dusíme dalších 5 minut.

Po této době přidáme cukr, bílý vinný ocet, špetku soli a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme špetku pepře, kurkumy, muškátového květu, celou skořici a hořčičné semínko. Na mírném ohni vše dusíme přibližně 45 minut, až všechny suroviny změknou.

Hotové dýňové chutney nalijeme do sterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a do vychladnutí uložíme dnem vzhůru.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňové chutney recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňové chutney.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňové chutney .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňové chutney

Kde najít informace



×