Dýňové chutney je v podstatě hustá pikantní omáčka, která se požívá k dochucení různých pokrmů. Má svůj původ v Indii, kde se hodně používá výrazné koření. (celý recept)
Dýňové chutney je v podstatě hustá pikantní omáčka, která se požívá k dochucení různých pokrmů. Má svůj původ v Indii, kde se hodně používá výrazné koření....
Ve vysoké pánvi orestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme na kostky nakrájenou dýni a nastrouhaný zázvor. Vše dusíme dalších 5 minut.
Po této době přidáme cukr, bílý vinný ocet, špetku soli a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme špetku pepře, kurkumy, muškátového květu, celou skořici a hořčičné semínko. Na mírném ohni vše dusíme přibližně 45 minut, až všechny suroviny změknou.
Hotové dýňové chutney nalijeme do sterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a do vychladnutí uložíme dnem vzhůru.