Dýňové lívanečky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Dýňové lívanečky jsou jemné, lehké a výborně chutnají. Můžeme je servírovat se zeleninovými saláty nebo jako přílohu k pečeným masům.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 lžíce krupice
  • 1 máslová dýně
  • 1 stroužek česneku
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Dýni podélně rozkrojíme, odstraníme semena a upečeme ji troubě předehřáté na 180 stupňů doměkka.

Poté horkou dýni vydlabeme a v míse její dužinu zasypeme krupicí. Neprodyšně mísu uzavřeme a necháme dýni vychladnout.

Po vychladnutí přidáme špetku soli, mletého černého pepře a utřený česnek, a směs důkladně promícháme.

Plech vymažeme olejem a naskládáme na něj malé placičky vytvořené z dýňové směsi. V troubě pak lívanečky pečeme z obou stran dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňové lívanečky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňové lívanečky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňové lívanečky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňové lívanečky

Kde najít informace



×