Dýňové lívanečky recept
Dýňové lívanečky jsou jemné, lehké a výborně chutnají. Můžeme je servírovat se zeleninovými saláty nebo jako přílohu k pečeným masům.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce krupice
- 1 máslová dýně
- 1 stroužek česneku
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Dýni podélně rozkrojíme, odstraníme semena a upečeme ji troubě předehřáté na 180 stupňů doměkka.
Poté horkou dýni vydlabeme a v míse její dužinu zasypeme krupicí. Neprodyšně mísu uzavřeme a necháme dýni vychladnout.
Po vychladnutí přidáme špetku soli, mletého černého pepře a utřený česnek, a směs důkladně promícháme.
Plech vymažeme olejem a naskládáme na něj malé placičky vytvořené z dýňové směsi. V troubě pak lívanečky pečeme z obou stran dozlatova.