recepty

Dýňové máslo


Doma vyrobené dýňové máslo je skvělá pomazánka na čerstvé pečivo. Můžeme ho také přidat do bílého smetanového jogurtu nebo použít třeba jako náplň do buchet či koláčů...
(celý recept)

Doma vyrobené dýňové máslo je skvělá pomazánka na čerstvé pečivo. Můžeme ho také přidat do bílého smetanového jogurtu nebo použít třeba jako náplň do buchet či koláčů. Dýni rozpůlíme na polovinu ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí2 porce


Ingredience receptu

  • 1 kg máslová dýně
  • 3 lžíce másla
  • sůl
  • 1 lžíce citronové šťávy

Způsob přípravy

Doma vyrobené dýňové máslo je skvělá pomazánka na čerstvé pečivo. Můžeme ho také přidat do bílého smetanového jogurtu nebo použít třeba jako náplň do buchet či koláčů. Dýni rozpůlíme na polovinu a vydlabeme semínka. Na vymazaném plechu ji pak pečeme asi 50 minut do měkka. Pak ji ještě trochu teplou oloupeme a v mixéru důkladně rozmixujeme na kaši. Dýňovou kaši dáme znovu do hrnce a za stálého míchání zahřejeme až k bodu varu, krátce (asi 3 minuty) povaříme, pak odstavíme z plotny, přidáme máslo a citronovou šťávu, znovu důkladně promícháme a podle chuti osolíme. Necháme vychladnout, naplníme do skleniček a skladujeme v ledničce, kde nám dýňové máslo vydrží několik dní.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňové máslo.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňové máslo .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňové máslo

Naši partneři