Sdílet:

Dýňové noky recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou snadno připraví i nezkušený kuchař.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g brambor
  • 100 g dýně Hokaido
  • 80 g hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 4 žloutky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 60 g ricotty
  • muškátový oříšek
  • sůl


Způsob přípravy

Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou snadno připraví i nezkušený kuchař. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a propasírujeme. Dýni rozkrojíme na čtvrtiny, vydlabeme semena a vnitřek potřeme olejem a utřeným česnekem. V předehřáté troubě na 170 stupňů pak čtvrtky pečeme asi půl hodiny.

Po vychladnutí dýňovou dužinu bez slupky propasírujeme a přidáme do mísy k bramborám. Přidáme žloutky, ricottu, muškátový oříšek, mouku a podle chuti osolíme. Vše důkladně promícháme. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme na válec, který pak nakrájíme na špalíčky. Ve vroucí vodě pak nočky uvaříme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňové noky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňové noky .
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňové noky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňové noky

Kde najít informace



×