Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou snadno připraví i nezkušený kuchař. (celý recept)
Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou snadno připraví i nezkušený kuchař.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a p...
Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou snadno připraví i nezkušený kuchař.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a propasírujeme. Dýni rozkrojíme na čtvrtiny, vydlabeme semena a vnitřek potřeme olejem a utřeným česnekem. V předehřáté troubě na 170 stupňů pak čtvrtky pečeme asi půl hodiny.
Po vychladnutí dýňovou dužinu bez slupky propasírujeme a přidáme do mísy k bramborám. Přidáme žloutky, ricottu, muškátový oříšek, mouku a podle chuti osolíme. Vše důkladně promícháme.
Těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme na válec, který pak nakrájíme na špalíčky. Ve vroucí vodě pak nočky uvaříme.