recepty

Dýňové noky


Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou snadno připraví i nezkušený kuchař...
(celý recept)

Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou snadno připraví i nezkušený kuchař. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a p...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 200 g brambor
  • 100 g dýně Hokaido
  • 80 g hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 4 žloutky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 60 g ricotty
  • muškátový oříšek
  • sůl

Způsob přípravy

Dýňové noky podáváme s různými smetanovými omáčkami připravenými podle vlastní chuti. Je to lehká jemná lahůdka, kterou snadno připraví i nezkušený kuchař. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a propasírujeme. Dýni rozkrojíme na čtvrtiny, vydlabeme semena a vnitřek potřeme olejem a utřeným česnekem. V předehřáté troubě na 170 stupňů pak čtvrtky pečeme asi půl hodiny. Po vychladnutí dýňovou dužinu bez slupky propasírujeme a přidáme do mísy k bramborám. Přidáme žloutky, ricottu, muškátový oříšek, mouku a podle chuti osolíme. Vše důkladně promícháme. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme na válec, který pak nakrájíme na špalíčky. Ve vroucí vodě pak nočky uvaříme.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňové noky .
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňové noky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňové noky

Naši partneři