Dýňový pohár s marcapone recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Tento sladký dýňový dezert připravil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Teď můžete českou klasiku v moderním kabátě vyzkoušet i vy.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300g dýně
  • 200ml jablečné šťávy
  • 36g přírodního krupicového cukru
  • 20ml pomerančové šťávy nebo likéru
  • 120g mascarpone
  • 40g bílého jogurtu
  • špetka mlété skořice
  • mandlové lupínky


Způsob přípravy

Dýni rozkrojíme, odstraníme semínka, oloupeme a nakrájíme na kousky. Povaříme s jablečnou šťávou a s cukrem asi 15 minut na mírném teple. Dvě třetiny dýně pak necháme marinovat v pomerančové šťávě nebo v likéru.

Na krém si necháme zbylou dýni trochu vychladnout a rozmixujeme ji s mascarpone, jogurtem, zbylým cukrem a se skořicí.

Kousky dýně a krému rozdělíme do skleniček, vychladíme a ozdobíme praženými mandlovými lupínky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňový pohár s marcapone recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňový pohár s marcapone.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňový pohár marcapone .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňový pohár s marcapone

Kde najít informace



×