Dýňový pohár s marcapone recept
Tento sladký dýňový dezert připravil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Teď můžete českou klasiku v moderním kabátě vyzkoušet i vy.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300g dýně
- 200ml jablečné šťávy
- 36g přírodního krupicového cukru
- 20ml pomerančové šťávy nebo likéru
- 120g mascarpone
- 40g bílého jogurtu
- špetka mlété skořice
- mandlové lupínky
Způsob přípravy
Dýni rozkrojíme, odstraníme semínka, oloupeme a nakrájíme na kousky. Povaříme s jablečnou šťávou a s cukrem asi 15 minut na mírném teple. Dvě třetiny dýně pak necháme marinovat v pomerančové šťávě nebo v likéru.
Na krém si necháme zbylou dýni trochu vychladnout a rozmixujeme ji s mascarpone, jogurtem, zbylým cukrem a se skořicí.
Kousky dýně a krému rozdělíme do skleniček, vychladíme a ozdobíme praženými mandlovými lupínky.