Dýňový salát recept
Dýňový salát je výborná příloha k masu. Ke steaku, k masu pečenému nebo grilovanému.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 dýně Hokkaido
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu
- 100 g sýra feta
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- 20 lístků rukoly
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Dobře omytou dýni rozkrojíme a zbavíme semen. Pak ji nakrájíme na menší kostky, nasypeme je do mísy a promícháme s olejem, špetkou soli a pepře a javorovým sirupem.
Směs rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 15 až 20 minut. Pár minut před ukončením pečení přidáme semínka.
Upečenou dýňovou směs nasypeme zpět do mísy a opatrně ji promícháme s opranými lístky rukoly a rozdrobeným sýrem feta. Podle chuti můžeme do salátu ještě přidat olej, pepř a sůl.