recepty

Farmářský zeleninový koláč


Farmářský zeleninový koláč je z čerstvé zeleniny a dobrých sýrů. Pro milovníky slaných koláčů bez masa je tím pravým...
(celý recept)

Farmářský zeleninový koláč je z čerstvé zeleniny a dobrých sýrů. Pro milovníky slaných koláčů bez masa je tím pravým. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na velké pánvi zahřejeme olej na vyšší te...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření80 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 1 listové těsto
  • 4 vejce
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 brokolice rozebraná na malé růžičky
  • 3 hrnky nasekané zelené hořčice nebo špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 šálku strouhaného čedaru
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 1/2 šálku strouhaného švýcarského sýra
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře

Způsob přípravy

Farmářský zeleninový koláč je z čerstvé zeleniny a dobrých sýrů. Pro milovníky slaných koláčů bez masa je tím pravým. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na velké pánvi zahřejeme olej na vyšší teplotu a cibuli společně s brokolicí na něm restujeme až cibule zesklovatí. Pak přidáme natrhané listy špenátu a utřený česnek. Dusíme společně za občasného míchání asi 5 minut, pak odstavíme z plotny. Do vymazané koláčové formy rozprostřeme těsto a jeho okraje necháme zvednuté. Na těsto rozetřeme brokolicovou směs. V malé misce smícháme pepř, sůl, rozmarýn, mléko a vejce. Přidáme i poloviční množství obou strouhaných sýrů a dobře je promícháme s vejci. Tuto směs pak nalijeme na zeleninu a povrch koláče posypeme zbylými sýry. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi tak 35 minut. Po upečení ho vyndáme z trouby a před nakrájením ještě necháme 15 minut odpočinout.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu farmářský zeleninový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Farmářský zeleninový koláč

Naši partneři