Farmářský zeleninový koláč je z čerstvé zeleniny a dobrých sýrů. Pro milovníky slaných koláčů bez masa je tím pravým. (celý recept)
Farmářský zeleninový koláč je z čerstvé zeleniny a dobrých sýrů. Pro milovníky slaných koláčů bez masa je tím pravým.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na velké pánvi zahřejeme olej na vyšší te...
Farmářský zeleninový koláč je z čerstvé zeleniny a dobrých sýrů. Pro milovníky slaných koláčů bez masa je tím pravým.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na velké pánvi zahřejeme olej na vyšší teplotu a cibuli společně s brokolicí na něm restujeme až cibule zesklovatí. Pak přidáme natrhané listy špenátu a utřený česnek. Dusíme společně za občasného míchání asi 5 minut, pak odstavíme z plotny.
Do vymazané koláčové formy rozprostřeme těsto a jeho okraje necháme zvednuté.
Na těsto rozetřeme brokolicovou směs. V malé misce smícháme pepř, sůl, rozmarýn, mléko a vejce.
Přidáme i poloviční množství obou strouhaných sýrů a dobře je promícháme s vejci.
Tuto směs pak nalijeme na zeleninu a povrch koláče posypeme zbylými sýry. Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi tak 35 minut. Po upečení ho vyndáme z trouby a před nakrájením ještě necháme 15 minut odpočinout.