Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, pak je oloupáme a nakrájíme na plátky. Ve vysoké pánvi rozpálíme olej a krátce na něm osmahneme nakrájené zelené cibulky i s natí. Pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, nakrájené houby a obě papriky nakrájené na kroužky. Nyní vše promícháme, přidáme utřený česnek a podle potřeby lehce podlijeme vodou nebo vývarem.
Vše dusíme za občasného promíchání a směs podle chuti okořeníme solí, pepřem a špetkou chilli. Když jsou papriky a houby měkké, necháme vodu vydusit a pánev odstavíme z plotny. Na jiné pánvi mezitím na trošce oleje opečeme nakrájené brambory dozlatova. Opečené brambory přidáme do pánve k zelenině a důkladně promícháme. Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželí a necháme na plotně už jen dokud se vejce nesrazí.
K hotovým Farmářským bramborám můžete také podávat pikantní hořčici nebo naložené okurky.