Sdílet:

Fazole na kyselo recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí2 porce

Fazole na kyselo chutnají třeba s natvrdo uvařenými vejci nebo s opečenou kvalitní uzeninou. Nejčastěji v tomto receptu používáme bílé velké fazole.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g sušených fazolí
  • 1 cibule
  • 200 ml kysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • špetka mořské soli
  • špetka mletého černého pepře
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • šťáva z 1 citronu


Způsob přípravy

Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme, fazole znovu propláchneme studenou vodou, zalijeme je masový vývarem a uvaříme do měkka.

Mezitím na másle orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Do uvařených fazolí přidáme hotovou jíšku, jídlo okořeníme solí, pepřem, citronovou šťávou a utřeným česnekem. Asi 10 minut povaříme a nakonec do hotových fazolí na kyselo zamícháme kysanou smetanu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Fazole na kyselo recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Fazole na kyselo.
Nebo hledejte podobné podle části názvu fazole kyselo .
Hledat podobné recepty na internetu jako Fazole na kyselo

Kde najít informace



×