Fazole na kyselo chutnají třeba s natvrdo uvařenými vejci nebo s opečenou kvalitní uzeninou. Nejčastěji v tomto receptu používáme bílé velké fazole. (celý recept)
Fazole na kyselo chutnají třeba s natvrdo uvařenými vejci nebo s opečenou kvalitní uzeninou. Nejčastěji v tomto receptu používáme bílé velké fazole....
Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme, fazole znovu propláchneme studenou vodou, zalijeme je masový vývarem a uvaříme do měkka.
Mezitím na másle orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Do uvařených fazolí přidáme hotovou jíšku, jídlo okořeníme solí, pepřem, citronovou šťávou a utřeným česnekem. Asi 10 minut povaříme a nakonec do hotových fazolí na kyselo zamícháme kysanou smetanu.