Fazole nakyselo na smetaně recept
HanaRohlenová
60 min2 porce
Fazole nakyselo na smetaně můžeme podávat s houskovým knedlíkem. Někdo je ale má raději s vařenými bramborami a natvrdo uvařeným vejcem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 ml smetany
- 500 ml vody
- 250 g zelených fazolek
- 2 lžíce másla
- mořská sůl
- ocet
- cukr
- hladká mouka
Způsob přípravy
Do hrnce nasypeme fazolky, zalijeme je vodou a vaříme 25 až 45 minut. Když jsou měkké, přidáme k nim smetanu, ve které jsme rozšlehali asi 2 lžíce hladké mouky.
Krátce povaříme, a když omáčka zhoustne, podle chuti ji osolíme, přidáme máslo, cukr a ocet, a promícháme, aby se máslo rozpustilo. Měla by mít sladkou, lehce nakyslou chuť.
Další recepty na Fazole nakyselo na smetaně.
Hledat podobné recepty na internetu jako Fazole nakyselo na smetaně