Fazolky na smetaně jsou báječné jídlo pro toho, kdo nemusí mít pořád maso. Dobře chutnají třeba s houskovými knedlíky, nebo s čerstvě vařenými brambory. (celý recept)
Fazolky na smetaně jsou báječné jídlo pro toho, kdo nemusí mít pořád maso. Dobře chutnají třeba s houskovými knedlíky, nebo s čerstvě vařenými brambory.
V kastrole rozpustíme máslo a osmahneme na ...
Fazolky na smetaně jsou báječné jídlo pro toho, kdo nemusí mít pořád maso. Dobře chutnají třeba s houskovými knedlíky, nebo s čerstvě vařenými brambory.
V kastrole rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přisypeme trochu hladké mouky a usmažíme žlutou jíšku.
Přidáme fazolky, podlijeme je trochou vody, osolíme a osladíme, a za občasného míchání je dusíme asi 10 minut až změknou.
Pak k nim přidáme smetanu, přivedeme znovu k varu a kastrol stáhneme z plotny. Dochutíme cukrem, solí nebo citronovou šťávou.