Fazolky na smetaně recept
Fazolky na smetaně jsou báječné jídlo pro toho, kdo nemusí mít pořád maso. Dobře chutnají třeba s houskovými knedlíky, nebo s čerstvě vařenými brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g zakysané smetany
- 400 g zelených fazolových lusků
- 3 lžíce másla
- hladká mouka
- 1,5 lžičky cukru
- 0,5 bílé cibule
- citron
- sůl
- voda
Způsob přípravy
Fazolky na smetaně jsou báječné jídlo pro toho, kdo nemusí mít pořád maso. Dobře chutnají třeba s houskovými knedlíky, nebo s čerstvě vařenými brambory. V kastrole rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přisypeme trochu hladké mouky a usmažíme žlutou jíšku.
Přidáme fazolky, podlijeme je trochou vody, osolíme a osladíme, a za občasného míchání je dusíme asi 10 minut až změknou. Pak k nim přidáme smetanu, přivedeme znovu k varu a kastrol stáhneme z plotny. Dochutíme cukrem, solí nebo citronovou šťávou.