recepty

Fazolová pomazánka s provolone piccante z La Formaggeria Gran Moravia


Tato pomazánka je vhodná na svačinu i jako rychlá večeře. ..
(celý recept)

Tato pomazánka je vhodná na svačinu i jako rychlá večeře. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření15 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 250 g plechovka bílých fazolí
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl a pepř
  • snítka libečku nebo petržele na dochucení
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • hrst nastrouhaného sýru provolone piccante z La Formaggeria Gran Moravia

Způsob přípravy

Fazole vlijte do cedníku, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat. Vsypte do mixéru a rozmixujte spolu s olivovým olejem. Pokud mixér nemáte, v misce rozdrťte fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory a pak promíchejte s olejem. Směs dochuťte solí, pepřem, česnekem a najemno nasekaným libečkem. Vmíchejte ořechy a sýr a natřete na opečené plátky chleba. Ozdobte dle chuti osmaženou pancettou nebo feferonkou.


  • Kuchař: Lenek
  • Publikováno:

Kategorie: Pomazánky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:


Naši partneři