recepty

Fettuccine Bolognese


Fettuccine Bolognese jsou italské těstoviny připravené s báječnou omáčkou. Několik druhů mletého masa a spousta bylin a koření vytvoří z omáčky opravdovou delikatesu...
(celý recept)

Fettuccine Bolognese jsou italské těstoviny připravené s báječnou omáčkou. Několik druhů mletého masa a spousta bylin a koření vytvoří z omáčky opravdovou delikatesu. Ve vyšší pánvi zahřejeme oliv...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření180 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 1 hrnek strouhaného sýra Parmigiano-Reggiano
  • 900 g oloupaných rozmačkaných rajčat
  • 6 hrnků kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku červeného vína
  • 6 hrnků vepřového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 hrnek smetany
  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička chilli koření
  • 4 na jemno nakrájené celerové stonky
  • 450 g jehněčího masa
  • 450 g telecího masa
  • 450 g vepřového ramínka
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 1/4 hrnku nasekaných listů bazalky
  • 1/4 hrnku nasekaných lístků šalvěje
  • 1/2 hrnku jemně nasekaných kuřecích jater
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 mrkev nakrájená nadrobno
  • 1/4 hrnku nasekané zelené petrželky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 700 g těstovin Fettuccine

Způsob přípravy

Fettuccine Bolognese jsou italské těstoviny připravené s báječnou omáčkou. Několik druhů mletého masa a spousta bylin a koření vytvoří z omáčky opravdovou delikatesu. Ve vyšší pánvi zahřejeme olivový olej. Mezitím si umeleme všechno maso a smícháme je s utřeným česnekem, mletým pepřem a špetkou soli. Maso přidáme k rozpálenému oleji a opékáme je za stálého míchání 15 minut. Když maso zhnědne, přidáme do pánve petržel, chilli koření, bazalku, šalvěj a nadrobno nasekaná kuřecí játra. Promícháme a přidáme postupně mrkev, celer a cibuli a vše zalijeme červeným vínem. Vaříme přibližně 15 minut, až se tekutina vyvaří a pak k masu přidáme rozdrcená rajčata, bobkový list, oba vývary a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna maso vaříme přibližně 2 hodiny. Občas obsah pánve promícháme. Jakmile získá omáčka správnou konzistenci, přidáme k ní smetanu a máslo a znovu přivedeme k varu. Pak hned pánev stáhneme z plotny a omáčku necháme vychladnout a uležet nejlépe do druhého dne. Podle chuti omáčku dokořeníme pepřem a solí. Druhý den těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a servírujeme je s ohřátou masovou omáčkou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Těstoviny

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Fettuccine Bolognese.
Nebo hledejte podobné podle části názvu fettuccine bolognese .
Hledat podobné recepty na internetu jako Fettuccine Bolognese

Naši partneři