Recept Fettuccine Bolognese

Detail receptu na jídlo Fettuccine Bolognese. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Fettuccine Bolognese

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Fettuccine Bolognese jsou italské těstoviny připravené s báječnou omáčkou. Několik druhů mletého masa a spousta bylin a koření vytvoří z omáčky opravdovou delikatesu.

Ve vyšší pánvi zahřejeme olivový olej. Mezitím si umeleme všechno maso a smícháme je s utřeným česnekem, mletým pepřem a špetkou soli.

Maso přidáme k rozpálenému oleji a opékáme je za stálého míchání 15 minut. Když maso zhnědne, přidáme do pánve petržel, chilli koření, bazalku, šalvěj a nadrobno nasekaná kuřecí játra. Promícháme a přidáme postupně mrkev, celer a cibuli a vše zalijeme červeným vínem.

Vaříme přibližně 15 minut, až se tekutina vyvaří a pak k masu přidáme rozdrcená rajčata, bobkový list, oba vývary a vše přivedeme k varu.

Snížíme teplotu a zvolna maso vaříme přibližně 2 hodiny. Občas obsah pánve promícháme. Jakmile získá omáčka správnou konzistenci, přidáme k ní smetanu a máslo a znovu přivedeme k varu.

Pak hned pánev stáhneme z plotny a omáčku necháme vychladnout a uležet nejlépe do druhého dne. Podle chuti omáčku dokořeníme pepřem a solí.

Druhý den těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a servírujeme je s ohřátou masovou omáčkou.

Fettuccine Bolognese jsou italské těstoviny připravené s báječnou omáčkou. Několik druhů mletého masa a spousta bylin a koření vytvoří z omáčky opravdovou delikatesu. Ve vyšší pánvi zahřejeme oliv...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 180 min
  • Počet porcí 6

Recenze a hodnocení receptu Fettuccine Bolognese


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Fettuccine Bolognese

Ingredience receptu Fettuccine Bolognese

1 hrnek strouhaného sýra Parmigiano-Reggiano
900 g oloupaných rozmačkaných rajčat
6 hrnků kuřecího vývaru
1/2 hrnku červeného vína
6 hrnků vepřového vývaru
1 bobkový list
1 hrnek smetany
2 lžíce másla
1 stroužek česneku
1 lžička chilli koření
4 na jemno nakrájené celerové stonky
450 g jehněčího masa
450 g telecího masa
450 g vepřového ramínka
1 cibule nakrájená nadrobno
1/4 hrnku nasekaných listů bazalky
1/4 hrnku nasekaných lístků šalvěje
1/2 hrnku jemně nasekaných kuřecích jater
sůl
mletý černý pepř
1 mrkev nakrájená nadrobno
1/4 hrnku nasekané zelené petrželky
3 lžíce olivového oleje
700 g těstovin Fettuccine

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Těstoviny
Hledat podobné recepty jako Fettuccine Bolognese

Podobné recepty jako Fettuccine Bolognese


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů