Filátko a pyré s kaštany může být hlavním jídlem na štědrý večer. Trochu netradiční, ale rozhodně výborná sváteční večeře.
Brambory oloupáme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě doměkka. Slijeme vodu, přidáme horké mléko, 2 lžíce másla, citronovou kůru a ušleháme dohladka pyré.
Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm kaštany nakrájené na čtvrtky.
Rybí porce osolíme a na rozpáleném oleji je opečeme, nejprve kůží dolů, pak je otočíme a dopečeme.
Omáčku připravíme svařením rybího vývaru s vínem. Když se z poloviny odpaří, přidáme smetanu, osolíme a opepříme a ještě krátce povaříme. Do hotové omáčky přidáme 2 lžíce másla a promícháme.
Na talíř položíme filátko z kapra, přidáme pyré z brambor, posypeme opraženými kaštany a přelijeme omáčkou.
Filátko a pyré s kaštany může být hlavním jídlem na štědrý večer. Trochu netradiční, ale rozhodně výborná sváteční večeře.
Brambory oloupáme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě doměk...
Recenze a hodnocení receptu Filátko a pyré s kaštany