Filé z tresky s vejci recept
Filé z tresky s vejci je rychlé a poměrně levné jídlo. Můžeme použít filé zamrazené.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 porce zmraženého filé
- 3 vejce
- 1 cibule
- 50 g slaniny
- sůl
- kmín
- mletá červená paprika
- 2 lžíce nasekané pažitky
Způsob přípravy
Filé částečně rozmrazíme a nakrájíme na kousky. Ve vyšší pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu s pokrájenou cibulí.
Přidáme tresčí filé a vše dobře promícháme. Rybí maso osolíme a okořeníme špetkou pepře a papriky. Na mírné plotně pak filé dusíme doměkka. Nakonec ho zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout.
Na talíři pak jednotlivé porce posypeme pažitkou a podáváme s čerstvým pečivem.