recepty

Flambované kuře s chřestem


Flambované kuře s chřestem je jemný, delikátní pokrm se kterým se nemůžeme splést. Je jednoduchý na přípravu a ta nám nezabere příliš času, takže s chutí do toho...
(celý recept)

Flambované kuře s chřestem je jemný, delikátní pokrm se kterým se nemůžeme splést. Je jednoduchý na přípravu a ta nám nezabere příliš času, takže s chutí do toho. Podáváme třeba s vařenými brambory. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření35 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 4 porce vykostěných kuřecích prsou bez kůže
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 4 jemně nasekané šalotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 16 stonků chřestu
  • 1 lžíce nasekaného estragonu
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce brandy nebo koňaku
  • oříšek másla
  • sůl
  • pepř

Způsob přípravy

Flambované kuře s chřestem je jemný, delikátní pokrm se kterým se nemůžeme splést. Je jednoduchý na přípravu a ta nám nezabere příliš času, takže s chutí do toho. Podáváme třeba s vařenými brambory. Porce kuřete lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej společně s máslem a maso na něm osmažíme dozlatova po obou stranách. Pak přidáme nasekanou šalotku a restujeme ještě 2 minuty. Na maso s šalotkou nalijeme brandy nebo koňak a zapálíme. Opatrně flambujeme dokud alkohol neshoří. Potom přidáme kuřecí vývar, vše přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Nyní přidáme stonky chřestu překrojené na polovinu a ještě 5 minut vaříme. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu, přidáme estragon, zamícháme a odstavíme z plotny.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Flambované kuře s chřestem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu flambované kuře chřestem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Flambované kuře s chřestem

Naši partneři