Nabídka
Přidej
recepty

Foagra


Foagra, neboli Foie Gras, jsou pochoutkou připravenou z jater vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Přílohou k této delikatese bývá jemná dušená zelenina nebo opečené brambory. Také je můžeme podávat jen na plátku opečeného bílého chleba.
(celý recept)

Foagra, neboli Foie Gras, jsou pochoutkou připravenou z jater vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Přílohou k této delikatese bývá jemná dušená zelenina nebo opečené brambory. Také je můžeme podá...

Ingredience receptu

  • 400 g kachních jater
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej

Způsob přípravy

Kachní játra omyjeme a uložíme do ledničky. Když jsou důkladně vychlazená, nakrájíme je na plátky silné 1,5 až 2 cm. Plátky osolíme a opepříme z obou stran.

V pánvi rozpálíme olivový olej a plátky jater na něm zprudka opékáme z obou stran dohněda.

Hotová játra podáváme hned s vybranou přílohou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Foagra.
Hledat podobné recepty na internetu jako Foagra

Naši partneři