Recept Francouzská bageta

Detail receptu na jídlo Francouzská bageta. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Francouzská bageta

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

8

Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě. Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co máme rádi.

Připravíme si kvásek z droždí, trochy vlahého mléka a cukru. V míse smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a med a uhněteme těsto. Na teplém místě pak necháme těsto půl hodiny kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu uválíme bagetu. Bagety položíme na plech s pečícím papírem, lehce nařízneme po délce a necháme kynout další půlhodinu.

Mezitím předehřejeme troubu na 200 stupňů a na dno vložíme hrnek s vodou.
Vykynuté bagety pečeme přibližně 20 minut do zlatova.

Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě. Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co máme rádi. Připravíme si kvásek z droždí, trochy vlahého mléka a cukru. V míse...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Francouzská bageta


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Francouzská bageta

Ingredience receptu Francouzská bageta

800 g hladké mouky
450 ml mléka
1,5 lžičky soli
1,5 lžíce medu
1,5 lžičky cukru
jeden sáček instantního droždí

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Pečivo
Hledat podobné recepty jako Francouzská bageta

Podobné recepty jako Francouzská bageta


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů