recepty

Francouzská bageta


Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě. Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co máme rádi...
(celý recept)

Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě. Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co máme rádi. Připravíme si kvásek z droždí, trochy vlahého mléka a cukru. V míse...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 800 g hladké mouky
  • 450 ml mléka
  • 1,5 lžičky soli
  • 1,5 lžíce medu
  • 1,5 lžičky cukru
  • jeden sáček instantního droždí

Způsob přípravy

Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě. Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co máme rádi. Připravíme si kvásek z droždí, trochy vlahého mléka a cukru. V míse smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a med a uhněteme těsto. Na teplém místě pak necháme těsto půl hodiny kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a z každého dílu uválíme bagetu. Bagety položíme na plech s pečícím papírem, lehce nařízneme po délce a necháme kynout další půlhodinu. Mezitím předehřejeme troubu na 200 stupňů a na dno vložíme hrnek s vodou. Vykynuté bagety pečeme přibližně 20 minut do zlatova.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Francouzská bageta.
Nebo hledejte podobné podle části názvu francouzská bageta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Francouzská bageta

Naši partneři