recepty

Francouzský cibulový koláč


Francouzský cibulový koláč si určitě zamilujete. Může být hlavním jídlem, může být třeba pohoštěním k vínu...
(celý recept)

Francouzský cibulový koláč si určitě zamilujete. Může být hlavním jídlem, může být třeba pohoštěním k vínu. Rozhodně ho zkuste a ochutnejte. Z mouky, studeného másla a vody uhněteme těsto, které ne...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 300 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 150 g sýru Gouda
  • provensálské koření
  • 6 velkých cibulí
  • 125 g másla
  • 2 žloutky
  • 250 g smetany
  • olivový olej
  • bílé víno
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 100 ml vlažné vody

Způsob přípravy

Francouzský cibulový koláč si určitě zamilujete. Může být hlavním jídlem, může být třeba pohoštěním k vínu. Rozhodně ho zkuste a ochutnejte. Z mouky, studeného másla a vody uhněteme těsto, které necháme odpočinout nejméně hodinu, ale nejlépe přes noc, v lednici. V pánvi na oleji opečeme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme nakrájenou slaninu a zalijeme vínem. Dusíme, dokud se víno neodpaří. Pak odstavíme z plotny, přidáme sůl, pepř a provensálské koření a necháme vychladnout. Do vymazané dortové formy rozprostřeme těsto tak, aby bylo na okrajích asi 2 cm zvednuté. Potřeme ho olivovým olejem a na dně lehce propícháme vidličkou. Tloušťka těsta by měla být asi 0,5 cm. Pak přidáme cibulovou náplň, do které jsme přimíchali strouhaný sýr Gouda, smetanu a žloutky. Koláč dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme přibližně 35 minut. Podáváme nejlépe vlažný.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Francouzský cibulový koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu francouzský cibulový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Francouzský cibulový koláč