Recept Francouzský koláč Tarte Tatin s jablky a hruškami

Detail receptu na jídlo Francouzský koláč Tarte Tatin s jablky a hruškami. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Francouzský koláč Tarte Tatin s jablky a hruškami

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Francouzský koláč Tarte Tatin s jablky a hruškami je známý a oblíbený "obrácený" koláč. Je to sváteční moučník, kterým rozhodně uděláte radost.

Nejprve si připravíme těsto. 100 g másla utřeme se dvěma lžícemi cukru, přidáme žloutky, špetku soli a nakonec postupně přidáváme mouku, až vypracujeme hladké těsto. Podle potřeby přidáme dvě lžíce vody, pokud je těsto příliš tuhé, přidáme vody víc. Hotové těsto uložíme na 30 minut do mrazničky.

Troubu mezitím předehřejeme na 220 stupňů. Ovoce omyjeme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Pokapeme je citronovou šťávou aby neztratily barvu.

Do široké pánve, kterou můžeme dát později i do trouby, dáme 50 g másla a 6 lžic cukru a za stálého míchání na mírném plameni uvaříme karamel. Když se karamel zbarví do světle hněda, vložíme do něj nakrájené kousky ovoce, zlehka promícháme a 2 minuty povaříme.

Mezitím studené těsto vyválíme na vále na placku o něco větší než je pánev a pomocí jejího navinutí na váleček ji přeneseme na pánev a zakryjeme všechno ovoce. Okraje těsta zahneme tak, aby karamel nevytekl.

Pánev vložíme do předehřáté trouby a koláč pečeme asi 25 až 30 minut dozlatova. Pak pánev vyndáme z trouby, po chvilce na ni položíme velký talíř a opatrně ji převrátíme.

Francouzský koláč Tarte Tatin s jablky a hruškami je známý a oblíbený "obrácený" koláč. Je to sváteční moučník, kterým rozhodně uděláte radost. Nejprve si připravíme těsto. 100 g másla utřeme se dv...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 60 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Francouzský koláč Tarte Tatin s jablky a hruškami


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Francouzský koláč Tarte Tatin s jablky a hruškami

Ingredience receptu Francouzský koláč Tarte Tatin s jablky a hruškami

3 jablka
3 hrušky
1 lžička citronové šťávy
150 g másla
200 g hladké mouky
2 žloutky
8 lžic cukru
2 lžíce vody
sůl

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Moučníky
Hledat podobné recepty jako Francouzský koláč Tarte Tatin s jablky a hruškami

Podobné recepty jako Francouzský koláč Tarte Tatin s jablky a hruškami


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů