recepty

Francouzská brioška


Francouzská brioška je sladké pečivo původem z Francie. Můžete do těsta místo rozinek přidat kandované ovoce...
(celý recept)

Francouzská brioška je sladké pečivo původem z Francie. Můžete do těsta místo rozinek přidat kandované ovoce....

Ingredience receptu

  • 500 g hladké mouky
  • 160 g polohrubé mouky
  • 18 g droždí
  • 435 g změklého másla
  • 140 g cukru
  • 8 vajec
  • 2 lžíce rozinek
  • špetka mořské soli
  • 70 ml vody
  • olej na potření formy

Způsob přípravy

Ve velké míse smícháme mouku, přidáme vejce, cukr a sůl a zvolna hněteme až vznikne hladké těsto. Pak přidáme teplou vodu s rozmíchaným droždím a zpracujeme tak, aby se vše dobře spojilo. Nakonec po částech přidáváme máslo, rozinky a znovu hněteme až 30 minut. Hotové těsto Zakryjeme čistou utěrkou a necháme kynout až zdvojnásobí svůj objem. Pak pomoučenýma rukama těsto stlačíme a přikryjeme potravinovou fólií.

Takto upravené těsto uložíme na 16 hodin do ledničky. Druhý den si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Těsto přendáme do vymazané formy na chlebíček, potřeme ho rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut.

Můžeme použít i jinou formu na pečení, třeba malé mističky.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Francouzská brioška.
Nebo hledejte podobné podle části názvu francouzská brioška .
Hledat podobné recepty na internetu jako Francouzská brioška

Naši partneři