Francouzské brambory se sýrem recept
Francouzské brambory se sýrem budou chutnat i vegetariánům, protože se tentokrát obejdeme bez masa. Zato budou krásně vonět sýrem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 100 g nastrouhaného ementálu
- 250 ml smetany
- 2 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory uvaříme ve slupce , oloupeme a necháme vychladnout. Zapékací mísu vymažeme máslem a utřeným česnekem.
Do připravené mísy naskládáme brambory pokrájené na kolečka, osolíme je a opepříme. Pak je rovnoměrně posypeme polovinou strouhaného sýra.
Ve smetaně rozšleháme vejce a zalijeme jí brambory. Nyní přidáme zbylý strouhaný sýr a mísu vložíme do předehřáté trouby.
Zapékáme asi tak 15 až 30 minut. Jídlo podáváme horké a můžeme ho doplnit čerstvým zeleninovým salátem.