Nabídka
Přidej
recepty

Francouzské kuřecí řízky


Francouzské kuřecí řízky můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Jsou pikantní a pokud v receptu použijeme bezlepkovou mouku, můžeme jimi pohostit i celiaky.
(celý recept)

Francouzské kuřecí řízky můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Jsou pikantní a pokud v receptu použijeme bezlepkovou mouku, můžeme jimi pohostit i celiaky....

Ingredience receptu

  • 4 řízky z kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bílý smetanový jogurt
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • 1 citron
  • rostlinný olej na smažení
  • zelená petrželka

Způsob přípravy

V misce smícháme jogurt se špetkou pepře, papriky a soli, přidáme trochu citronové šťávy, utřený česnek a nastrouhanou cibuli. Vše důkladně promícháme.

Kuřecí řízky lehce naklepeme a osolíme. Pak je vložíme do misky s připravenou marinádou a uložíme alespoň na 3 hodiny do ledničky, nejlépe přes noc.

Řízky po marinování z misky vyndáme a do zbylé marinády přidáme vejce a podle potřeby hladkou mouku. Umícháme hladké těstíčko, ve kterém řízky obalíme a necháme ještě hodinu až dvě v chladnu.

Ve velké pánvi zahřejeme olej a řízky na něm osmažíme z obou stran. Podáváme horké s vybranou přílohou a na talíři je můžeme posypat nasekanou zelenou petrželkou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Kuřecí maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Francouzské kuřecí řízky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu francouzské kuřecí řízky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Francouzské kuřecí řízky

Naši partneři