Nabídka
Přidej
recepty

Francouzské palačinky s banánem a čokoládou


Tento typ palačinek, kterým se ve Francii říká crepes, se dají naplnit prakticky čímkoliv. Servírovat je lze naslano i nasladko a skvělé jsou i jen samotné, třeba posypané moučkovým cukrem. U nás doma preferujeme hlavně sladkou variantu tohoto pokrmu.
(celý recept)

Tento typ palačinek, kterým se ve Francii říká crepes, se dají naplnit prakticky čímkoliv. Servírovat je lze naslano i nasladko a skvělé jsou i jen samotné, třeba posypané moučkovým cukrem. U nás doma...

Ingredience receptu

  • 150 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 300 ml mléka
  • 1 - 2 lžičky cukru
  • 50 - 60 g rozpuštěného másla
  • špetka soli
  • máslo
  • Náplň:
  • 1 - 2 banány
  • 100 g čokolády
  • 50 g másla

Způsob přípravy

Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr a sůl. V jiné nádobě vyšleháme vejce a 225 ml mléka. V mouce uděláme důlek a do něj postupně přiléváme tekutou směs z vajíček. Těstíčko promícháváme tak dlouho, dokud nebude hladké.

Nyní do těsta zapracujeme rozpuštěné máslo a necháme ho alespoň 20 minut odstát. Tato pauza je důležitá, proto ji nepřeskakujeme. Těsto lze také přes noc uložit do lednice.

Nepřilnavou pánev postavíme na plotnu, zahřejeme ji na střední teplotu a pomažeme trochou oleje. Do pánve vlijeme asi do poloviny naplněnou naběračku těsta a naklápěním ho rovnoměrně rozlijeme po celé ploše.

Palačinku smažíme asi minutu, dokud těsto nezezlátne a pak ji otočíme a smažíme dalších přibližně 30 sekund. Takto postupujeme až do vyčerpání těsta.

Banán nakrájíme na kolečka. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s máslem. Palačinku plníme banánem a poléváme rozehřátou čokoládou.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Palačinky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu francouzské palačinky banánem čokoládou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Francouzské palačinky s banánem a čokoládou

Naši partneři