recepty

Gazpacho - studená zeleninová polévka


Gazpacho - studená zeleninová polévka původem ze Španělska je osvěžující, sytá a zdravá. Z volitelných příloh si vybereme tu, kterou máme k polévce nejraději...
(celý recept)

Gazpacho - studená zeleninová polévka původem ze Španělska je osvěžující, sytá a zdravá. Z volitelných příloh si vybereme tu, kterou máme k polévce nejraději. Gazpacho připravujeme den předem. Papr...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření15 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • polévka:
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší červená cibule
  • 1,5 dcl červeného vína
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 1/2 zelené okurky
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • mletý bílý pepř- podle chuti
  • sůl- podle chuti
  • přílohy:
  • lehce opékané krutony
  • natrhané malé bazalkové listy
  • 8 - 10 vařených křepelčích vajec

Způsob přípravy

Gazpacho - studená zeleninová polévka původem ze Španělska je osvěžující, sytá a zdravá. Z volitelných příloh si vybereme tu, kterou máme k polévce nejraději. Gazpacho připravujeme den předem. Papriky zbavíme semen, okurku oloupeme a oboje nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulky dobře očistíme a nakrájíme na kousky. Stejně tak nasekáme na hrubší kousky i červenou cibuli a oloupaný česnek. Všechny ingredience na polévku nasypeme do mixéru a umixujeme z nich hladké pyré. Polévku uložíme do lednice a necháme ji tam do druhého dne. Druhý den její jednotlivé porce ozdobíme krutony, nasekanými vajíčky a mátou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu gazpacho studená zeleninová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Gazpacho - studená zeleninová polévka

Naši partneři