Glazovaná vepřová kotleta se zázvorem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Glazovaná vepřová kotleta se zázvorem je voňavá a pikantní minutka. Můžeme k ní podávat třeba opečené brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • mletý černý pepř
  • 400 g růžičkové kapusty nakrájené na čtvrtiny
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 4 vepřové kotlety
  • 1/4 hrnku hnědého cukru
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 3 cm zázvoru
  • jemně nakrájená zelená cibulka - podle chuti


Způsob přípravy

Glazovaná vepřová kotleta se zázvorem je voňavá a pikantní minutka. Můžeme k ní podávat třeba opečené brambory. Pepř, utřený česnek, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku a hnědý cukr smícháme v malé misce. Vepřové kotlety očistíme a osušíme,zlehka naklepeme a okořeníme je pepřem a solí. Do velké pánve nalijeme 2 lžíce rostlinného oleje, přidáme 1 lžíci másla a vše zahřejeme na střední teplotu. Do rozpáleného tuku vložíme kotlety a po obou stranách je opékáme až zhnědnou. Nyní maso přendáme na talíř a do pánve nasypeme zázvorovou směs.

Snížíme teplotu, maso přidáme do pánve, obalíme ho ze všech stran ve směsi se zázvorem a opékáme ho 3 až 4 minuty po obou stranách. Po této době přendáme maso znovu na talíř, do pánve přidáme zbývající máslo, podle potřeby trochu oleje a rozkrájenou kapustu. Okořeníme solí a pepřem a další 3 minuty kapustu dusíme na pánvi do měkka. Do pánve s hotovou kapustou vrátíme vepřové kotlety a můžeme jídlo podávat. Na talíři můžeme maso ještě posypat nakrájenou zelenou jarní cibulkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Glazovaná vepřová kotleta se zázvorem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu glazovaná vepřová kotleta zázvorem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Glazovaná vepřová kotleta se zázvorem

Kde najít informace



×