Glazované kuře s parmezánovými brambory recept
Glazované kuře s parmezánovými brambory je zdravé, lehké a přitom syté jídlo. Rozhodně to bude skvělá a dobrá večeře pro celou rodinu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g vykostěných kuřecích prsou
- 1 lžíce másla
- 1/4 hrnku nadrobno nasekané zelené petržele
- 1/4 hrnku kuřecího vývaru
- 100 g oloupané a nakrájené dýně
- 2 stroužky česneku
- 1/4 hrnku meruňkového džemu
- 1 lžička jablečného octa
- 1/2 hrnku nastrouhaného parmezánu
- 1/4 hrnku jablečného moštu
- 1 oloupané a nakrájené jablko
- 1 cibule
- mletý černý pepř
- olivový olej
- sůl
- 300 g malých brambor
Způsob přípravy
Glazované kuře s parmezánovými brambory je zdravé, lehké a přitom syté jídlo. Rozhodně to bude skvělá a dobrá večeře pro celou rodinu. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Pekáč vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme oloupané a nakrájené brambory. Okořeníme je solí a pepřem, posypeme trochou petrželky, strouhaným parmezánem a pokapeme trochou olivového oleje. V předehřáté troubě je pak pečeme přibližně 30 minut do měkka. Osolená a opepřená kuřecí prsa mezitím ve velké pánvi opékáme asi 5 až 7 minut po každé straně. Pak maso přendáme z pánve na talíř.
Do pánve nasypeme nakrájenou cibuli, utřený česnek, zalijeme lžičkou olivového oleje. Vše zvolna restujeme přibližně 3 minuty. Pak přidáme džem, ocet, mošt, nakrájené jablko a dýni a kuřecí vývar, promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Vaříme přibližně 5 minut, až omáčka zhoustne a tekutina se částečně odpaří. Pánev s omáčkou odstavíme z plotny, přidáme do ní máslo a zbytek petrželky. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a vložíme do omáčky aby se prohřálo. Parmezánové brambory servírujeme polité kuřecí směsí s jablky.