Gnocchci s pečenou dýňovou směsí recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Gnocchci s pečenou dýňovou směsí si uvařte v zimních večerech, protože tohle skvělé a syté jídlo vás krásně zahřeje. Voňavá a pikantní sýrová omáčka je k tomu nejvhodnější.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 balení gnocchi
  • 340 g na kostky nakrájené máslové dýně
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 230 g hub Gremini nebo Shiitake
  • 1 hrnek naložených bílých cibulek
  • 70 g strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce změklého slaného másla
  • 1/ lžičky mletého černého pepře
  • 1 1/2 lžičky soli
  • nasekaná plochá zelená petržel


Způsob přípravy

Gnocchci s pečenou dýňovou směsí si uvařte v zimních večerech, protože tohle skvělé a syté jídlo vás krásně zahřeje. Voňavá a pikantní sýrová omáčka je k tomu nejvhodnější. Pepř, sůl, olivový olej, perlové cibulky překrájené na poloviny,nakrájené houby a dýňové kostky smícháme v zapékací míse, kterou jsme vymazali olejem. V troubě předehřáté na 220 stupňů pak tuto zeleninovou směs pečeme asi 20 minut. Dýně by měla být měkká a mít nahnědlou barvu.

Gnocchi uvaříme podle návodu v osolené vodě a po slití vody do nich vmícháme slané máslo.Jeden hrnek vody z noků si dáme stranou. Do malého hrnce nalijeme 1/4 hrnku vody z noků a postupně přidáváme strouhaný sýr. Za stálého míchání a postupného přilévání vody uvaříme na středné teplé plotně hladkou a hustou sýrovou omáčku. Do čtyř jídelních misek rozdělíme zeleninovou směs, gnocchi , posypeme zelenou petrželkou a podáváme se sýrovou omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Gnocchci s pečenou dýňovou směsí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu gnocchci pečenou dýňovou směsí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Gnocchci s pečenou dýňovou směsí

Kde najít informace



×