Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes) je další z mnoha možností pro naše letní grilování. Je to exotické, neobvyklé a chutné jídlo... (celý recept)
Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes) je další z mnoha možností pro naše letní grilování. Je to exotické, neobvyklé a chutné jídlo.
Gril předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme citronovou š...
Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes) je další z mnoha možností pro naše letní grilování. Je to exotické, neobvyklé a chutné jídlo.
Gril předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme citronovou šťávu a kůru, chipotle papričku, česnek, koriandr, majonézu a smetanu. Po ochutnání můžeme směs trochu osolit podle své chuti.
Kukuřici umístíme do předehřátého grilu a grilujeme přibližně 3 minuty po každé straně.
Když změní barvu na zlatavě hnědou, vyndáme ji z grilu, položíme na talíř a ze všech stran potřeme smetanovou směsí. Posypeme ji na povrchu sýrem, špetkou chipotle papričky a můžeme podávat.
Hodí se k ní přidat nakrájenou limetku a zelené bylinky.