Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes) recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí6 porcí

Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes) je další z mnoha možností pro naše letní grilování. Je to exotické, neobvyklé a chutné jídlo.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 6 kukuřičných klasů
  • 1/2 hrnku rozemletého mexického sýra Cotija
  • 1/2 hrnku majonézy
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1/2 hrnku zakysané smetany
  • 1/4 lžičky mleté Chipotle papričky
  • 1/2 hrnku mletého koriandru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 1 limetka nakrájená na dílky
  • nasekaná zelená petržel
  • sůl


Způsob přípravy

Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes) je další z mnoha možností pro naše letní grilování. Je to exotické, neobvyklé a chutné jídlo. Gril předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme citronovou šťávu a kůru, chipotle papričku, česnek, koriandr, majonézu a smetanu. Po ochutnání můžeme směs trochu osolit podle své chuti. Kukuřici umístíme do předehřátého grilu a grilujeme přibližně 3 minuty po každé straně.

Když změní barvu na zlatavě hnědou, vyndáme ji z grilu, položíme na talíř a ze všech stran potřeme smetanovou směsí. Posypeme ji na povrchu sýrem, špetkou chipotle papričky a můžeme podávat. Hodí se k ní přidat nakrájenou limetku a zelené bylinky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes) recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu grilovaná mexická ulice kukuřice (elotes) .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilovaná mexická ulice kukuřice (Elotes)

Kde najít informace



×