Grilovaná vepřová panenka s pomerančovou marmeládou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Grilovaná vepřová panenka s pomerančovou marmeládou se podává nejčastěji s bramborovou kaší, ale také s opečenými brambory. Lahodné voňavé maso připravíte velmi jednoduše.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g vepřové panenky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1/3 hrnku medu
  • 1/3 hrnku sojové omáčky
  • 1/3 hrnku pomerančové marmelády
  • špetka mleté papriky
  • olivový olej


Způsob přípravy

Grilovaná vepřová panenka s pomerančovou marmeládou se podává nejčastěji s bramborovou kaší, ale také s opečenými brambory. Lahodné voňavé maso připravíte velmi jednoduše. Sojovou omáčku, med, pomerančovou marmeládu, špetku papriky a rýžový ocet svaříme v hrnci a pak necháme vychladnout. Polovinu této marinády dáme stranou na omáčku a do zbytku naložíme na jednu hodinu vepřovou panenku. Po hodině panenku potřeme olivovým olejem a vložíme do horní části předehřátého grilu.

Po několika minutách ji otočíme a grilujme zprudka i druhou stranu. Po dalších pár minutách panenku přendáme do chladnější části grilu, zakryjeme folií a pečeme ještě několik minut. Když je panenka propečená, před krájením ji ponecháme 10 minut zabalenou ve folii a teprve pak ji nakrájíme na plátky. Jednotlivé porce můžeme polít zbývající marinádou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Grilovaná vepřová panenka s pomerančovou marmeládou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu grilovaná vepřová panenka pomerančovou marmeládou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilovaná vepřová panenka s pomerančovou marmeládou

Kde najít informace



×