Grilované kuřecí řízky s marinádou z vína a citronů
Grilované kuřecí řízky s marinádou z vína a citronů jsou opravdu delikátní a jedinečnou pochoutkou. Můžeme je podávat s grilovanou sezónní zeleninou nebo s čerstvými zeleninovými saláty a s pečivem. (celý recept)
Grilované kuřecí řízky s marinádou z vína a citronů jsou opravdu delikátní a jedinečnou pochoutkou. Můžeme je podávat s grilovanou sezónní zeleninou nebo s čerstvými zeleninovými saláty a s pečivem.
...
Grilované kuřecí řízky s marinádou z vína a citronů jsou opravdu delikátní a jedinečnou pochoutkou. Můžeme je podávat s grilovanou sezónní zeleninou nebo s čerstvými zeleninovými saláty a s pečivem.
V misce smícháme citronovou kůru, citronovou šťávu, bílé víno, olivový olej, oregano, sušený kopr, mletou papriku, špetku soli a utřený česnek.
Všechno důkladně rozšleháme a 2 lžíce této marinády si dáme zvlášť do skleničky.
Do zbylé marinády naložíme kuřecí porce tak, aby jí byly zcela obaleny. Uložíme misku s kuřecím masem do ledničky alespoň na 15 minut.
Zahřejeme gril a grilovací rošt postříkáme olejem ve spreji. Pak kuřecí porce vyndáme z misky a položíme na rošt do grilu. Grilujeme je po každé straně asi 6 minut, tak aby se propekly.
Na talíři pak každou porci masa ještě přelijeme trochou zbylé marinády a podáváme s vhodnou přílohou.