recepty

Grilovaný lilek s omáčkou Tahini


Grilovaný lilek s omáčkou Tahini je recept na úpravu lilku na japonský způsob. Lilek, nebo také baklažán, může být alternativou masa pro vegetariány...
(celý recept)

Grilovaný lilek s omáčkou Tahini je recept na úpravu lilku na japonský způsob. Lilek, nebo také baklažán, může být alternativou masa pro vegetariány. Jako příloha se ale také velmi dobře hodí ke grilo...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 4 lilky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • Tahini omáčka:
  • 0,5 lžičky cukru krupice
  • 1/4 hrnku sezamové pasty Tahini
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 hrnku vody
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžíce nakrájené zelené petrželky
  • 0,5 lžičky soli

Způsob přípravy

Grilovaný lilek s omáčkou Tahini je recept na úpravu lilku na japonský způsob. Lilek, nebo také baklažán, může být alternativou masa pro vegetariány. Jako příloha se ale také velmi dobře hodí ke grilovaným a pečeným masům. Lilky omyjeme, rozřízneme podélně na polovinu a v řezu je osolíme. Položíme je na podnos řezem dolů a necháme odležet asi půl hodiny, abychom z nich odstranili nadbytečnou vlhkost. Mezitím ušleháme ve šlehači dohladka všechny ingredience na omáčku Tahini. Gril si předem rozpálíme na vysokou teplotu. Lilky nyní dobře osušíme papírovými utěrkami a v řezu je potřeme olivovým olejem. Položíme je jednotlivě na rošt do rozpáleného grilu řezem dolů a lehce je k roštu přitlačíme. Grilujeme asi 5 minut, pak je otočíme a grilujeme ještě asi 2 minuty. Měly by být dobře propečené. Hotové lilky na talíři ještě jednou potřeme olivovým olejem a podáváme s připravenou omáčkou Tahini.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu grilovaný lilek omáčkou tahini .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilovaný lilek s omáčkou Tahini

Naši partneři