Grilovaný marinovaný steak recept
Grilovaný marinovaný steak je jednoduché ale skvělé jídlo. A chuť dobře naloženého a grilovaného hovězího masa je pro mnohé z nás velmi lákavá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g hovězího masa
- marináda:
- 1/3 hrnku sojové omáčky
- 2 stroužky utřeného česneku
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/4 hrnku medu
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1/3 hrnku olivového oleje
Způsob přípravy
Grilovaný marinovaný steak je jednoduché ale skvělé jídlo. A chuť dobře naloženého a grilovaného hovězího masa je pro mnohé z nás velmi lákavá. Všechny přísady do marinády ušleháme ve velké míse. Maso do mísy vložíme a dbáme na to, abychom potřeli marinádou celý kus. Necháme steak ležet v marinádě v chladnu nejméně 2 hodiny. Ale nejlépe by bylo marinovat maso do druhého dne. Po této době vložíme maso do grilu vyhřátého na vysokou teplotu a zprudka ho grilujeme 1 až 2 minuty z každé strany.
Pak maso uložíme do chladnější části grilu, gril zavřeme a grilujeme ještě několik minut. Hotové maso vyndáme z grilu, zabalíme ho do potravinové folie a necháme 15 minut odležet. Pak maso ostrým nožem nakrájíme napříč na jednotlivé porce. Steaky můžeme podávat třeba s brambory nebo kaší, rozhodně bychom k nim ale měli přidat čerstvou zeleninu nebo salát.