Grilovaný pstruh s koprem a citronem recept
Grilovaný pstruh s koprem a citronem je zdravé, lehké a dietní jídlo. Můžeme k němu přidat čerstvý zeleninový salát, nebo vařené brambory polité máslem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vykuchaní a očištění pstruzi
- 1 citron
- 1 lžíce másla
- olivový olej
- mletý černý pepř
- sůl
- čerstvý kopr
Způsob přípravy
Grilovaný pstruh s koprem a citronem je zdravé, lehké a dietní jídlo. Můžeme k němu přidat čerstvý zeleninový salát, nebo vařené brambory polité máslem. Gril předem rozpálíme na vysokou teplotu. Ze tří vrstev alobalu si vyrobíme dvě misky podle velikosti každého pstruha. Okraje misek zvedneme, aby nevytékala vypečená šťáva. Dno misek vytřeme olivovým olejem. Ryby očistíme, osušíme a jejich vnitřek osolíme a opepříme, Do každého pstruha vložíme 3 plátky citronu a 2 snítky kopru.
Na to položíme několik kousků másla a rybu uzavřeme. Každou zvnějšku potřeme olivovým olejem a vložíme do připravené alobalové misky. Misky s rybami vložíme do grilu na nejteplejší místo a zprudka grilujeme asi 3 minuty. Pak ryby přikryjeme a zvolna ještě asi 4 minuty grilujeme. Nakonec nahlédnutím do vnitřku ryb zkontrolujeme, zda jsou dobře propečené. Přendáme je na servírovací tác, obložíme plátky citronu a snítkami kopru a můžeme podávat.