kvalitní pevné ovoce - např. mango, ananas, jablka, hrušky, banán apod.
dřevěné špejle se špičkou
sezamová semínka
1 hrnek med - květový
1 ks citrón
Způsob přípravy
Vyndáme si máslo z lednice. Odšťavníme si citrón. Zhruba dvě polévkové lžíce šťávy
rozmícháme v tekutém medu a na chvíli potírku odložíme.
Na prkénku si pokrájíme omyté ovoce. Vyskládáme ho na dřevěnou špejli. Pevnější ovoce si dejte na oba konce.
Vezmeme si mašlovačku a ovocné špízy natíráme citronovo-medovou potírkou.
Dáme si rozehřát kousek pravého másla.
Špízy rozprostřeme, na chvilku na gril a jen zlehka grilujeme. Průběžně natíráme rozehřátým pravým máslem. Ovocné špízy budou mít výbornou chuť.
Servírujeme za tepla i za studena, pokapané rozehřátou potírkou.
Tip: Můžete si před konzumací, špízy posypat sezamovými semínky.