Gulášová polévka s mletým masem recept
Gulášová polévka s mletým masem je sytá a vydatná, takže může nahradit celé hlavní jídlo. Osvědčila se také jako oblíbená svačinová polévka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g mletého masa
- 200 g brambor
- 2 cibule
- máslo
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce majoránky
- 1 masox
- 1 lžíce česnekové pasty (nebo celý česnek)
- 1 lžíce mleté červené papriky
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Gulášová polévka s mletým masem je sytá a vydatná, takže může nahradit celé hlavní jídlo. Osvědčila se také jako oblíbená svačinová polévka. Většinou k ní podáváme čerstvý chléb. V hrnci zpěníme nakrájenou cibuli na másle. Po chvilce přidáme mleté maso, nejlépe směs z hovězího i vepřového masa. Smažíme za občasného míchání asi 10 minut. Přidáme mletou papriku, zalijeme trochou teplé vody a přidáme pepř, majoránku, česnekovou pastu (můžeme nahradit utřeným česnekem) a osolíme.
Povaříme 5 minut a přidáme na kostičky nakrájené brambory a masox. Dolijeme potřebným množstvím vroucí vody a znovu pár minut povaříme. Pak polévku zahustíme jíškou, připravenou z rozpuštěného másla a mouky. Vaříme ještě přibližně 20 minut a polévka je hotová.