Gulášová polévka s mletým masem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Gulášová polévka s mletým masem je sytá a vydatná, takže může nahradit celé hlavní jídlo. Osvědčila se také jako oblíbená svačinová polévka.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g mletého masa
  • 200 g brambor
  • 2 cibule
  • máslo
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 masox
  • 1 lžíce česnekové pasty (nebo celý česnek)
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • mletý černý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Gulášová polévka s mletým masem je sytá a vydatná, takže může nahradit celé hlavní jídlo. Osvědčila se také jako oblíbená svačinová polévka. Většinou k ní podáváme čerstvý chléb. V hrnci zpěníme nakrájenou cibuli na másle. Po chvilce přidáme mleté maso, nejlépe směs z hovězího i vepřového masa. Smažíme za občasného míchání asi 10 minut. Přidáme mletou papriku, zalijeme trochou teplé vody a přidáme pepř, majoránku, česnekovou pastu (můžeme nahradit utřeným česnekem) a osolíme.

Povaříme 5 minut a přidáme na kostičky nakrájené brambory a masox. Dolijeme potřebným množstvím vroucí vody a znovu pár minut povaříme. Pak polévku zahustíme jíškou, připravenou z rozpuštěného másla a mouky. Vaříme ještě přibližně 20 minut a polévka je hotová.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Gulášová polévka s mletým masem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu gulášová polévka mletým masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Gulášová polévka s mletým masem

Kde najít informace



×