Nabídka
Přidej
recepty

Guláš z vepřové krkovice


I vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z plecka, ramínka nebo krkovice. Když si vyberete pro přípravu tohoto pokrmu krkovičku, je lepší sáhnout po libovějším kousku. Tuk je sice nositelem chuti, ale při přípravě dušením se nevypeče a “tlusté” maso nechutná hlavně dětem. Tento recept je navíc obohacen o luštěniny, a proto se od klasického předpisu na guláš trochu liší. Třeba vám zachutná tak jako nám doma!
(celý recept)

I vepřové maso se hodí pro přípravu guláše. Ten se dá uvařit z plecka, ramínka nebo krkovice. Když si vyberete pro přípravu tohoto pokrmu krkovičku, je lepší sáhnout po libovějším kousku. Tuk je sice ...

Ingredience receptu

  • 600 g vepřové krkovice
  • 200 g bílých fazolí
  • 2 rajčata
  • 2 papriky
  • 300 ml zakysané smetany
  • 2 párky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 2 čajové lžičky sladké mleté papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 bobkový list
  • 1 - 2 čajové lžičky kmínu
  • mletý pepř
  • sůl

Způsob přípravy

Fazole den dopředu namočíme do vody. Druhý den vodu slijeme. Sice obsahuje spoustu zdravých látek uvolněných z fazolí, ale kdo má problémy s nadýmáním, mohl by později značně trpět. Fazole zalijeme čistou vodou, přidáme bobkový list a vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a cibulku osmahneme. Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na kostky a zaprášíme hladkou moukou, kterou za pomoci rukou do masa zapracujeme.

Krkovičku přidáme do pánve k cibulce a zprudka ji opečeme. Dochutíme solí, kmínem, pepřem a necháme krátkou chvilku opéct. Nyní přijde na řadu paprika a s tou je třeba zacházet opatrně, aby se nepřipálila a pokrm nezhořkl. Pánev proto sundáme z plotny, papriku nasypeme k masu, vše rychle promícháme, na sporáku ubereme teplotu, pánev na něj vrátíme a směs krátce prohřejeme. Ihned poté maso zalijeme horkou vodou a dusíme. Když je krkovice téměř měkká, přidáme prolisovaný česnek utřený se solí a uvařené fazole.

Rajčata u stopky nařízneme nožem do kříže, zalijeme je horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme je na kostičky. Papriky očistíme, a také nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme zbylou lžíci oleje a zeleninu dusíme. Bude to vypadat jako kdybyste připravovali lečo. Když je téměř hotovo, přihodíme do pánve na kolečka nakrájené párky, chvíli prohřejeme, a poté celou směs přidáme do pánve ke krkovici. Vše promícháme, zahustíme zakysanou smetanou (kdyby byla omáčka příliš řídká, lze do smetany předem vmíchat lžíci až dvě hladké mouky). Podle potřeby guláš dochutíme solí a pepřem.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Guláš z vepřové krkovice.
Nebo hledejte podobné podle části názvu guláš vepřové krkovice .
Hledat podobné recepty na internetu jako Guláš z vepřové krkovice

Naši partneři