Gulášová polévka recept
Gulášová polévka klidně nahradí celé jídlo. Je sytá a stačí přidat k ní čerstvé pečivo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 bílá cibule
- 200 g libového hovězího masa
- 2 lžíce sádla
- 2 střední brambory
- 3 stroužky česneku
- 1 l hovězího vývaru
- 2 lžičky mleté nepálivé papriky
- špetka soli
- špetka mletého pepře
- špetka majoránky
- špetka mletého kmínu
- hladká mouka
Způsob přípravy
V hrnci rozpustíme jednu lžíci sádla a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené maso a zprudka ho Ze všech stran asi 2 minuty opékáme. Pak přidáme papriku, promícháme a hned zalijeme vývarem.
Polévku osolíme, okořeníme kmínem a pepřem a přivedeme ji k varu. Vaříme pod pokličkou tak dlouho, až je maso měkké. Nyní přidáme do polévky na kostičky nakrájené brambory, utřený česnek a majoránku. Lžíci mouky rozmícháme v trošce studené vody a polévku jí zahustíme.
Polévku povaříme ještě 10 až 20 minut, až i brambory změknou. Připravíme si čerstvé pečivo a polévku můžeme hned podávat.