Halušky se slaninou recept
Halušky se slaninou a Olomouckými tvarůžky jsou výborné. Zkuste a uvidíte sami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g Olomouckých tvarůžků
- 350 g hladké mouky
- 750 g brambor (typ C)
- 1 vejce
- 2 jarní cibulky
- 150 g anglické slaniny
- špetka mletého černého pepře
- špetka soli
- olivový olej
Způsob přípravy
Brambory oloupáme a nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, mouku, sůl a pepř a umícháme tužší těsto. Přes cedník ho pak protlačujeme do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou na hladinu, děrovanou naběračkou je přendáme do mísy.
Přidáme k nim nastrouhané tvarůžky a ještě horké promícháme. Na pánvi na oleji osmahneme na kolečka nakrájené jarní cibulky a na kostičky nakrájenou slaninu.
Na každou porci halušek pak nasypeme opečenou slaninu s cibulkou.